منو
منو

آنتی‌ویروس خوبه یا بد؟

آنتی ویروس خوبه یا بد

چرا نباید از آنتی‌ویروس استفاده کنیم؟!!

آیا می‌دانستید؟!… صدماتی که آنتی‌ویروس‌ها به سیستم می‌زنند از خود ویروس‌ها بیشتر است!

همه ما در طول سالیان زندگی با ویروس‌ها و آنتی‌ویروس‌های مختلفی سروکار داشتیم و به‌محض شنیدن واژه ویروس یا آنتی‌ویروس سریع نود32، کاسپراسکای، آویرا و… در ذهنمان نقش می‌بندد. ولی آیا این آنتی‌ویروس‌ها توانستند جلوی ویروس‌ها مقابله کنند یا به‌کل حذفشون کنند؟ بدون شک خیر!

در این مقاله قصد داریم نکات ظریف و ناگفته‌هایی از آنتی‌ویروس‌ها رو براتون بشکافیم که تابه‌حال از هیچ‌کسی نشنیده‌اید و در هیچ ‌جایی ندیده‌اید! پس با ما همراه باشید و کل مقاله را تا آخر بخوانید.

Antivirus damage-2

برخی از صدماتی که آنتی‌ویروس‌ها به سیستم می‌زنند:

1 – باعث کندی بیش‌ازحد سیستم می‌شوند (به دلیل استفاده بیش‌ازحد از منابع سیستم!). وقتی چند تا نرم‌افزار رو باهم باز می‌کنیم، می‌بینیم که کلاً سیستم هی هنگ می‌کنه! (مخصوصاً در سیستم‌های با مشخصات سخت‌افزاری ضعیف و یا قدیمی به‌شدت محسوس می‌شود).

2 – خیلی از فایل‌های سیستمی خود ویندوز رو به‌عنوان ویروس می‌شناسند و یا خودکار حذف می‌کنند و یا آلارم ویروس بودن آن فایل‌ها را می‌دهند و شما هم سریع رو دکمه Yes کلیک می‌کنید و راحت اونو حذف می‌کنید غافل از اینکه اون فایل جزو فایل‌های ضروری سیستم و ویندوز می‌باشد و با حذف آن دفعه بعد می‌بینید موقع بالا آمدن ویندوز با صفحه سیاه مواجه می‌شید و ویندوز بالا نمیاد و یا با صفحه آبی مرگ مواجه می‌شید! و یا با ری‌استارت‌های ناخواسته و بسته شدن خودکار برنامه‌ها یا هنگ کردن و به کما رفتن ویندوز مواجه می‌شید و مجبور می‌شید ویندوز رو کلاً عوض کنید.

3 – آنتی‌ویروس‌ها اکثر فایل‌های کرک یا فعالساز برنامه‌ها رو به‌عنوان ویروس شناخته و خودکار حذف یا مانع اجراشدن آن می‌شوند و می‌بینیم به‌کل مانع نصب نرم‌افزار و یا از کارافتادن نرم‌افزار می‌شوند.

4 – آنتی‌ویروس‌ها همیشه یه قدم از ویروس‌ها عقب‌ترند!

مثل معروف رو شنیدید که میگن «قانون همیشه از نوآوری عقب‌تر است!» دقیقاً مصداق بارز آنتی‌ویروس‌هاست. همیشه اول ویروس‌ها به بازار میان بعد چندین ماه و یک‌سال تازه سازندگان آنتی‌ویروس راه مقابله با اون ویروس رو یاد می‌گیرن بعد تازه بخوان در آپدیت‌های بعدی آنتی‌ویروس اجرا کنن باز چندین ماه طول می‌کشه و می‌بینید یه ویروسی اومده و داره از رده خارج میشه و آنتی‌ویروس‌ها تازه دارن راه مقابله‌به‌مثل با اون ویروس رو در ورژن‌ها و آپدیت‌ها قرار می‌دن که یه ویروس تازۀ دیگه به میدان میاد! حالا روز از نو، روزی از نو!

حتماً بخوانید:  ویندوز 7 یا ویندوز 10 یا ویندوز 11؟ کدام یک بهتر است؟

5 – آنتی‌ویروس‌ها همیشه رو اعصاب هستند!

Antiviruses are always nerve-wracking

این مورد رو همه دیگه تجربه کردن و نیازی به توضیح نیست. آنتی‌ویروس‌ها همیشه چه خوب کار کنن چه بد کار کنن همیشه رو اعصاب آدم راه می‌رن! همین‌که ویندوز بالا میاد عین برج زهرمار تصویر و آیکن آنتی‌ویروس‌ها ظاهر میشه و رو اعصاب آدم راه می‌ره و ناخودآگاه یه تلخی و استرسی به آدم وارد می‌کنه که در درازمدت باعث بیماری‌های روحی روانی قلبی آلزایمر و… میشه (خخخخ!). خب راست می‌گم دیگه!

یا می‌بینی داری با کامپیوتر کار می‌کنی هی این آنتی‌ویروس آلارم می‌ده که نمی‌دونم فلان فایل تروجان پیدا کردم یا خیلی وقته اسکن نکردی سیستم رو و کلی از این ادا و اطوار که همه شاهدش بودیم؛ یکی نیست بهش بگه آخه به تو چه؟ تو رو سننه؟ اسکن نکردم که نکردم، تو بشین سرجات! لازم باشه خودم اسکن می‌کنم… و کلی دلایل دیگه که این‌ها فقط چند موردش بود.

حالا می‌رسیم به این سوال اساسی که پس چه باید کرد؟

چجوری با ویروس‌ها کنار بیاییم؟

پاسخ من اینه باهاشون دوست باشید! :‌) بله درست شنیدید با ویروس‌ها دوست باشید و مسالمت‌آمیز باهاشون زندگی کنید!

باور کنید زندگی با ویروس‌ها خیلی بهتر از زندگی با آنتی‌ویروس‌هاست! ویروس‌ها یا یه بار آدمو از زندگی سیر میکنن و مجبور به تعویض ویندوز می‌کنن یا همینجوری مثل یه مردۀ متحرک باهاش زندگی می‌کنی! ولی این آنتی‌ویروس‌ها هر روز و هر شب رو اعصاب آدمن و به کابوس شبانه‌روزی آدم تبدیل می‌شن و هیچ‌وقت ازت دست برنمی‌دارن.

Computer virus

ویروس‌ها از کجا وارد کامپیوتر می‌شوند؟

99 درصد ویروس‌ها از راه فلش مموری‌ها وارد سیستم می‌شوند!

اینو یادتون باشه فقط 1 درصد ویروس‌ها از راه اینترنت، ایمیل، سی‌دی و… وارد کامپیوتر می‌شوند. برای همین بهترین راه پیشگیری، استفاده کمتر از فلش‌مموری‌هاست! (الان می‌گید پس برگردیم دوران عهدبوق دوباره کاست و سی‌دی و دیسکت و… رو احیا کنیم (خخخ!). قرن، قرنِ تکنولوژیه بدون فلش مموری زندگی ممکن نیست!

چیکار کنیم که فلش مموری‌های ما کمتر به ویروس آلوده بشن؟

1 – فلش مموری که مطمئن نیستیم آلوده به ویروس هست را به کامپیوتر وصل نکنیم.

2 – فلش مموری خود را در کافی‌نت‌ها یا کتابخانه‌ها یا مراکز دیگه که معلوم نیست سیستم‌ها چندین‌هزار ویروس مختلف دارن وصل نکنیم.

حتماً بخوانید:  ویندوز 7 یا ویندوز 10 یا ویندوز 11؟ کدام یک بهتر است؟

3 – برای انتقال اطلاعات سعی کنیم تا حد ممکن از سی‌دی یا دی‌وی‌دی استفاده کنیم. (چرا؟ چون ویروس‌ها به ندرت وارد سی‌دی می شوند؛ در حد کمتر از 0.1 درصد! برای این‌کار هم بهتره از یک دی‌وی‌دی ری‌رایتبل که قابل رایت دوباره است استفاده کنید. بنده اکثراً از این روش برای انتقال فایل‌ها به سیستم‌های نامطمئن و ویروسی استفاده می‌کنم).

4 – اجرای اتوران ویندوز موقع وصل فلش مموری یا سی دی رو غیرفعال کنیم. تا بدین طریق چنانچه فلش مموری ما حاوی ویروس باشه سریع اجرا و در سیستم پخش نشه.

5- مهم‌ترین و کاربردی‌ترین روش این است که هر موقع ویندوز و نرم‌افزار جدید رو نصب می‌کنید و همه‌چی اوکی هست و ویندوز سالمه حتماً یک ری‌استور پوینت (نقطه بازگشت) با تاریخ روز ایجاد کنیم و هر موقع ویندوز خراب شد یا نرم‌افزارها قاطی کردن یا ریجیستری ویندوز مشکل پیدا کرد، سریع به حالت قبل از خرابی برگردونیم. یک هم اینکه باید همیشه قبل از نصب هرگونه نرم‌افزاری حتماً ابتدا یک ری‌استور پوینت ایجاد کنید سپس نرم‌افزار مربوطه را نصب کنید تا چنانچه نرم‌افزار تداخلی با سایر نرم‌افزارها پیدا کرد یا ریجیستری ویندوز رو به‌هم زد بتونید به حالت سالم قبلی برگردونید. این ایجاد ری‌استور رو باید مداوم در دستور کار برنامه‌های روزانه‌تون قرار بدید! (من شخصاً هر روز در پایان کار یک ری‌استور پوینت قبل از خاموش کردن سیستم ایجاد می‌کنم، موقع نصب نرم‌افزارها هم دقیقاً همینطور؛ هم‌چنین بک‌آپ‌گیری از ریجیستری ویندوز هم به شدت توصیه می‌شود که هر از گاهی یا قبل از نصب هر نرم‌افزاری ازش بک‌آپ تهیه کنید. چون ویروس‌ها و تداخلات نرم‌افزارها همیشه اولین کاری که می‌کنن ریجیستری ویندوز رو بهم می‌زنن و باعث خرابی ویندوز می‌شن.

اینها همه برخی از دلایلی بود که ثابت می‌کنه نباید از آنتی‌ویروس‌ها استفاده کنیم!

خیلی ممنون از وقتی که گذاشتید و تا انتهای مقاله با ما همراه بودید. لطفاً شما هم تجربیات و نظرات خودتونو در رابطه با آنتی‌ویروس‌ها از بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بزارید تا بقیۀ دوستان هم از تجربیات شما استفاده کنند و به ما بگویید شما از چه روشی برای در امان ماندن از شر ویروس‌ها استفاده می‌کنید؟

3 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط